Tytuł: Potencjał pracy w przedsiębiorstwie: kształtowanie i wykorzystanieAutor: pod red. Małgorzaty GabletyWydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara LangegoMiejsce i rok wydania: Wrocław 1998
Skrócony spis treści Potencjał pracy w przedsiębiorstwie: kształtowanie i wykorzystanie
|
1 Potencjał pracy i jego znaczenie
|
1.1 Człowiek w kontekście celów przedsiębiorstwa
|
1.2 Istota potencjału pracy przedsiębiorstwa
|
1.3 Rola potencjału ludzkiego w kształtowaniu produktywności
|
Literatura
|
2 Warunki pracy
|
2.1 Warunki pracy i ich kształtowanie w przedsiębiorstwie
|
2.2 Czas pracy - formy jego organizacji i uwarunkowania ich doboru
|
2.3 Materialne środowisko pracy
|
2.4 Zaspokajanie potrzeb socjalnych pracowników
|
2.5 Humanizacja pracy a stosunki przemysłowe i koncepcja
|
Literatura
|
3 Kultura organizacyjna
|
3.1 Pojęcie i rola kultury organizacyjnej przedsiębiorstwa
|
3.2 Uwarunkowania i symptomy kultury organizacyjnej
|
3.3 Diagnozowanie kultury organizacyjnej
|
3.4 Zmiany w przedsiębiorstwie a kultura organizacyjna
|
Literatura
|
Załącznik 1
|
Załącznik 2
|
4 Zarządzanie personelem
|
4.1 Marketing personalny w przedsiębiorstwie
|
4.2 Funkcja personalna i jej realizacja
|
4.3 Proces zarządzania personelem - wybrane elementy
|
Literatura
|
5 Motywowanie do pracy
|
5.1 Motywowanie w procesie zarządzania przedsiębiorstwem
|
5.2 Motywowanie pracownicze - przegląd koncepcji motywowania
|
5.3 Narzędzia motywowania personelu i ich klasyfikacja
|
5.4 Motywowanie przez dochody pracownicze
|
5.5 Zakładowy układ zbiorowy i regulamin wynagradzania-zał. i treść
|
5.6 Motywowanie menedżerów - kontakty menedżerskie
|
5.7 Pozaekonomiczne narzędzia motywowania do pracy
|
Literatura
|
6 Koszty pracy
|
6.1 Koszty pracy oraz ich klasyfikacja
|
6.2 Czynniki wpływające na poziom kosztów pracy w przedsiębiorstwie
|
6.3 Koszty pracy jako informacja
|
Literatura
|
7 Identyfikacje gosp. potencjałem pracy w przeds. na potrzeby controllingu personalnego
|
Literatura
|
Spis tabel
|
Spis rysunków
|
niedziela, 7 sierpnia 2011
Potencjał pracy w przedsiębiorstwie: kształtowanie i wykorzystanie - M. Gableta
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz